neděle 15. března 2015

Recenze: Harry Potter a Ohnivý pohár

Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter, #4)Název: Harry Potter a Ohnivý pohár (z orig. Harry Potter a the Goblet of Fire)
Autor: Joanna Kathleen Rowling (J. K. Rowling)
Nakladatelství: Albatros
Série: 4. díl
Anotace: Jaká dobrodružství čekají brýlatého chlapce s nachovou jizvou na čele tentokrát? Proč ho jizva tolik pálí a jakými proměnami hrdinové příběhu s čarodějným Ohnivým pohárem projdou? ČTĚTE, CO MĚLO PŘIJÍT A PŘIŠLO!




Velké kosti..., větší kosti než ona snad mají jedině dinosauři. - Harry Potter


Opět další (tentokrát čtvrtý) díl Harry Pottera je zarámován začátkem a koncem školního roku. Harry je už o rok starší, stejně tak stárnou i jeho přátelé a tím se stupňuje nejen napětí, ale i moc Lorda Voldemorta. Harrymu se totiž začínají zdát sny o něm a když se probudí, může za to palčivá bolest pocházející z jeho jizvy.
Díky bohům se dostává zpět do kouzelnického světa již během prázdnin. Nejlepší zážitek? Rozhodně Mistrovství světa ve famfrpálu! S tím bohužel přichází i to, co by nemělo... Po nevydařeném ''konci'' famfrpálu je Harry zase pod kontrolou a čeká ho návrat do Bradavic, kde se letos bude dít Pohár tří kouzelníků (zástupci různých kouzelnických škol se setkají ve třech úkolech a vítěz bere 1 000 galeonů a legendární Ohnivý pohár). Nebyl by to Harry, kdyby se tam nezamotal ;)



Normálně, já se už bojím, co mě čeká v pětce! Proboha, neustále si nemohu zvyknout na to, že tyhle následující díly nebudou nadále ''pouze pohádkami'' :/ Ale což, jednou vyrůst musíme (a to nejen platí pro nás, ale i pro Harryho) :)

Harry, Ron a Hermiona si neprodělali žádnou extra změnou v povaze, nanejvýš fyzickou. Jenom možná podotknu, že Ron ukázal svou žárlivost a Hermiona mě doslova otravovala tím svým SPOŽÚSem (:P). To, že většina domácích skřítků jsou spokojeni se svou prací a životem hluboce neznamená, že je načase udělat zvrat na ministerstvu nějakou organizací =D Koneckonců pan profesor Brumbál se o ně stará velice dobře :)
Když tu máme Pohár tří kouzelníků, objevují se zde i nové postavy. A to: Fleur Delacourová z Krásnohůlek, Viktor Krum z Kruvalu a Cedric Diggory z Bradavic - ale toho jsme už mohli potkat ve třetím díle, bohužel ve filmu se objevil až v tom čtvrtém. Ani netuším, koho mám upřímně radši a koho ne. Že bych nadržovala Krásnohůlkám? To nefím =D Jestli tuto recenzi čte Adelle, vzkazuji, že Kruval nikdy kvůli hákovitému nosu pana Kruma =D Když jsme u toho, ten Harry občas zabíjí popisem. Skoro všude vidím hákovitý nos, copak jsou si všichni podobní se Snapem?

Zvědavost není žádný hřích... - Albus Brumbál


Perfecto! Postavy dobré, kniha dobrá - co si více přáti? ;) Jen ten příběh začíná být pochmurnější. Budu jen doufat, že hlavní hrdinové neztratí víru a budou nadále bojovat v boji proti smrtijedům a celkově Zlu. 5 z 5.



Obálka
Ty obálky jsou tak dokonalé!  
Dánská - Anglická - Finská
Harry Potter Og Flammernes Pokal (Harry Potter, #4)   Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter, #4)   Harry Potter ja liekehtivä pikari (Harry Potter, #4)

3 komentáře:

  1. Harry Potter to je totální klasika! Tento díl opravdu miluji :) HP nikdy nezklame a ráda se k němu často vracím :) Jinak pěkně napsaný článek :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Jůů :') To musely být krásné časy.

    OdpovědětVymazat
  3. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Výměna kdekoli - Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda za každý váš komentář! Děkuji vám za něj ♥
Kritiku, rady i pochvalu beru, koneckonců... i já se mám ještě co učit :)